Das Informationsportal zur Geschichte der syndikalistischen Arbeiterbewegung

 

Institut für Syndikalismusforschung

 

 

Home

 

Suche auf Syfo /Search Syfo Pages

 

Other Languages/

Otras Lenguas

 

Kontakt

 

Impressum

 

RUDOLF ROCKER VA DISPAREA!

 

Declaratia Institut für Syndikalismusforschung (Institutul pentru cercetarea sindicalismului).

 

Institutul pentru cercetarea sindicalismului are ca principala preocupare cercetarea si monitorizarea miscarii (anarho) sindicaliste in tarile vorbitoare de limba germana. Prin propria munca neremunerata, intensiva si grea, prin solidaritate, culegem date de la istorici si cercetatori, noi am cladit din 2007, o baza de date voluminoasa si care creste constant, despre istoria miscarii (anarho)-sindicaliste din tarile vorbitoare de limba germana – www.syndikalismusforschung.info.

 

Astfel, institutul detine o corespondenta prolifica la nivel mondial cu numerosi istorici, editori si institutii de cercetare. Cu toate acestea, nu toti cercetatorii ne sustin. Pe 1 iunie 2011, toate textele celui mai remarcabil ganditor anarho-sindicalist – Rudolf Rocker (1873-1958) au fost sterse din baza noastra de date. Un anume Heiner Becker solicita drepturi exclusive de proprietate asupra tuturor operelor literare ale lui Rudolf Rocker. Din pacate, el nu a intrat in contact direct cu noi ci, in schimb, a delegat departamentul public al parchetului din Münster si un birou de avocatura. Am intrunit cererile ordonantei presedintiale deoarece nu dorim sa umplem buzunarele unui om cu mintea ingusta – lucru pe care daca nu am fi respectat ordonanta am fi fost fortati sa il facem.

 

Oricum, consideram ca propunerea lui Heiner Becker este dezonoranta si de neacceptat. Nu avem nicio intelegere pentru faptul ca munca literara a lui Rudolf Rocker sunt tinute departe de public prin mandatul unei singure persoane. Consideram scandalos faptul ca incepand cu 1999, acest asa numit „titular de drepturi” nu este capabil sa publice nici macar o singura carte a lui Rudolf Rocker, ca sa nu mai vorbim de publicarea intregii opere a acestuia si sa le faca accesibile publicului. In orice caz, acesta pare chiar capabil sa ii impiedice pe altii sa faca asta.

 

Speram ca aceasta atitudine care duce la uitarea lui Rudolf Rocker va ajunge la urechea tuturor celor familiarizati cu acest subiect, precum si la urechea tuturor institutiilor de cercetare si de asemenea, la urmasii lui Rocker care vor la masurile adecvate. Noi ne declaram in mod explicit solidari cu toti aceia care au fost afectati de reclamatii cauzate de publicarea textelor lui Rocker. Rudolf Rocker apartine umanitatii progresiste si nu unui reclamant privat.

 

Institut für Syndikalismusforschung, Bremen, iunie 2011.

Übersetzung durch Initiativa Anarho-Sindicalista Romania (IASR)

 

Seit_2007

 

Since 2007